Tournée Littorale

Tentoonstelling

Teir werkte in opdracht van de stad Oostende de inhoud uit van een tentoonstelling uit over iconische cafés en dancings. We deden zorgvuldig research naar het rijke caféverleden van de stad Oostende. Door talloze interviews af te nemen van mensen die de glorieperiode van het uitgaanskwartier van de stad meegemaakt hadden, konden we het verleden reconstrueren. Het resultaat was een expo waarin we het verhaal vertellen van een aantal bepalende cafés en dancings. Dikwijls hangen die verhalen samen met muziek en figuren die belangrijk of baanbrekend waren op dat vlak.

Video's met getuigenissen

We maakten de video's die bij de tentoonstelling hoorden. In die video's zijn getuigenissen te zien van mensen die glorieperiode van de stad in de sixties en seventies hebben meegemaakt. Ze vertellen sappig hoe zij hun jeugd daar meemaakten en hoe het uitgaanskwartier er vroeger uitzag. Naast de dancings, was er op de expo ook plaats voor volkscafés en visserscafés. Dat zijn plekken die aan het verdwijnen zijn en die vaak een belangrijke sociale rol vervullen. Daarom mochten zij niet ontbreken op de expo zoals je ziet in de video hieronder.

Audioverhalen

We maakten een viertal audioverhalen voor de expo. Dominique Van Malder, alias Dompi, sprak sappige toogverhalen in over enkele iconische cafés die Oostende ooit rijk was. Tijdens de expo kon je effectief aanschuiven aan de toog om naar de verhalen te luisteren.