Video

Communicatie via video

Wij geloven dat video het medium is om op een hedendaagse manier een boodschap over te brengen. Samen met u denken we een concept uit dat in lijn staat met de doelstellingen van uw organisatie. We maken een video of serie van video's waarmee u uw boodschap kan overbrengen naar uw doelgroepen. Eens de video's klaar zijn maken we samen een plan om het meeste uit de video's te halen. We zorgen ervoor dat de video's een zo groot mogelijk publiek bereiken of dat ze bij de mensen terecht komen waarvoor uw boodschap bestemd is. Hieronder enkele voorbeelden.

Expo kracht bij zetten

Voor de expo 'Tournée Littorale, Iconische cafés in Oostende' maakten we verschillende video's die tijdens de expo getoond werden bij specifieke onderwerpen. Deze video ontwikkelden we specifiek als intro voor de tentoonstelling. De man die de letters zo mooi op het raam zet van café Manuscript in Oostende is Mr. Leenknecht. Voor meer video's die we maakten voor de tentoonstelling, neem een kijkje op onze portfolio-pagina portfolio/expo-tournee-littorale.

Sensibilisering

In opdracht van Stad Gent maakten we twee video's om zorgverleners aan te zetten om de terugvraagmethode te gebruiken. De terugvraagmethode is een eenvoudige gesprekstechniek waarbij je er als zorg- of hulpverlener achter komt of jouw boodschap duidelijk is voor je patiënt of cliënt. Het is een nuttige techniek die voor minder ruis zorgt op de communicatie en die uiteindelijk tot betere zorg voor de patiënt leidt. De video's worden gebruikt op de sociale media van de Stad Gent, dienst Gezondheid en op de website www.eerstelijnszone.be van de Vlaamse overheid.

Interactieve ondersteuning bordspel

Voor de Gentse Wijkgezondheidscentra maakten we een reeks van 12 video's voor het bordspel Wegwijs in Zorg en Gezondheid. In dit spel ontdekken spelers op een interactieve en speelse manier de basis van ons gezondheidssysteem. Zo worden hun gezondheidsvaardigheden versterkt. De video's zijn speciaal afgestemd op mensen met lage gezondheidsvaardigheden. Daarom zijn ze erg traag en eenvoudig opgebouwd met duidelijke en klare taal die afgetoetst werd bij Wablieft. Je kan de video's vinden via het Youtube-kanaal van de Gentse Wijkgezondheidscentra of via de website van Vereniging van Wijkgezondheidscentra vwgc.be/wegwijs/. Hier boven één van de 12 video's die uitlegt welke plek de huisarts inneemt in ons gezondheidssysteem.