Tentoonstelling

Tentoonstelling

Teir werkte in opdracht van de stad Oostende een tentoonstelling uit over iconische cafés en dancings. De tentoonstelling loopt nog tot en met 1 mei 2022 in de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende. De expo ‘Tournée Littorale’ gaat op kroegentocht langs een selectie van bekende muziekcafés en dancings die Oostende vermaard maakten en maken. Je stapt er in het illustere verleden van de Langestraat of de verlokkingen van het uitgaanskwartier Montmartre. Je ontdekt er de plekken die een pioniersrol speelden op vlak van muziek. Zo kom je er te weten waar Arno met Tjens Couter repeteerde en waar TC Matic zijn eerste optredens gaf. Daarnaast is er ook een plek voor de volkscafés en de vissercafés die een belangrijke sociale rol spelen in het alledaagse leven van toen en nu.

ExpoforwebbisInhoud

We deden zorgvuldig research naar het rijke caféverleden van de stad Oostende. Door talloze interviews af te nemen van mensen die de glorieperiode van het uitgaanskwartier van de stad meegemaakt hadden, konden we het verleden reconstrueren. Het resultaat was een lange lijst met plekken die iconisch waren voor een groot aantal mensen die vroeger hun weg vonden naar het uitgaanskwartier van de stad. Uit die lijst konden we een fijne selectie maken om te tonen aan het publiek. Tijdens de expo belichtten we een paar opvallende figuren die in een club of café trendsetters waren en mee de grandeur van het Oostendse nachtleven bepaalden.

Cousaertdd

Video

Om de bezoeker nog meer mee in het verhaal te zuigen, maakten we video's die gelinkt waren aan de vele verhalen de tijdens de expo de revue passeren. Via die video's krijgen mensen meer duiding en achtergrond van enkele ervaringsdeskundigen die het allemaal van dichtbij meegemaakt hebben. Op sappige wijze vertellen zij hun verhaal en dat van het uitgaansleven van vroeger. Soms vertellen ze het verhaal van een specifieke dancing of café, maar soms gaan ze ook dieper in op enkele randfenomenen die deel uitmaakten van een avondje stappen.

Videoexpo

In de pers: